Destinatii

Abonare newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru
si fii la curent cu ultimele noutati
Ana Last Minute powered by
Ana Tour & Travel

............................................................
 
Adauga adresa de e-mail :

Orase importante din Grecia

Orase importante din Grecia 1

 

 Populatia Greciei traieste in majoritate in centre urbane – peste 75 % dintre greci prefera orasele. Va oferim in continuare informatii despre orasele Greciei clasificarea dupa marime si in functie de numarul de locuitori. Descoperiti cele mai aglomerate centre urbane, destinatii de vacanta importante si cele mai reprezentative atractii turistice.

Atena se situeaza pe primul loc in ceea ce priveste numarul de locuitori, cu peste 3 milioane de rezidenti. In ceea ce priveste atractiile turistice, Atena se afla de asemenea printre fruntase: Acropola cu temple vestite, un Muzeu de Arheologie renumit, cartiere de shopping, precum Kolonaki, plus locatii precum Agora, Galeriile Nationale sau portul Pireu.  

 Urmatorul oras ca importanta este Salonic, situat in regiunea Macedonia, cu o populatie de aproximativ 800.000 de locuitori. In orasul Salonic puteti admira monumente bizantine, din perioada romana sau otomana. Nu ratati centrul vechi, Ano Poli, biserica Hagios Demetrios, de secol IV, Arcul lui Galerios si Rotonda.  Alte monumente importante din Salonic sunt Biserica Sf. Sofia, si Biserica Panagia Chalkeon.

Pe locul al treilea se afla orasul Patras, situat in vestul Greciei. Acesta este urmat de cel mai important oras din Creta – Herakleon, cu o populatie de peste 173.000 de locuitori. Herakleon atrage anual multi turisti grabiti sa descopere istoria civilizatiei minoice. Printre principalele atractii enumeram: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Istorie al Cretei, Fortareata Koules, cladirile venetiene din Heraklion si Palatul Knossos, situat la 5 km distanta de oras.

Urmatoarele orase ca si importanta sunt Larisa si Volos din regiunea Tesalia.

Pe locul 7 intre orasele Greciei se numara orasul Rhodos, de pe insula cu aceeasi nume, din sudul Marii Egee, cu aproximativ 115.000 de locuitori. Printre atractiile turistice din Rhodos Town se numara orasul medieval, Palatul Marelui Maestru al cavalerilor sau portul Mandraki, locatie a legendarului Colos din Rhodos.  

Urmatoarele pozitii in clasament sunt detinute de Ioannina din Epier, Chania din Creta, fiecare cu peste 100.000 de locuitori.

Alte orase importante sunt: Katerini (aprox. 86.000 loc), Alexandroupoli (72.000 loc) sau Kavala (peste 70.000 loc).

Membru ANAT Contacteaza un agent
*Nume :
*Prenume :
*Telefon :
*Email :
Comentarii :
* - sunt obligatorii
Telefoane:
0767.362.018 - Cosmote
0726.341.712 – Vodafone

E-mail: rezervari@analastminute.ro